Konstutställning & föreläsning med Silver & Silk

En av 2017 års stora höjdpunkter var releasen av musikvideon till Weavers senaste singel Boxes. Första delen i en animerad videoserie där vi får följa en könslös människoliknande varelse som tar sig genom olika världar skapade i bland annat kartong, akvarell, kol och lera. Bakom succén står Johan Ejerblom och Johan Weber som tillsammans bildar konstduon Silver N Silk. 

Boxes tog ett och ett halvt år att animera och när duon äntligen var klara med videon valde de att fira detta med en vernissage på Pustervik i Göteborg. Där visades videon på storbildskärm, presenterad av animerade konferencierer i ett rum där tavlor blandades med konstinstallationer. All konst som visades kom direkt ifrån skapandet av videon och som om inte det vore nog kläddes även hela stället i kartong.

Under Vilhelmina Winter Weekend kommer Silver N Silk för att ge oss en inblick i hur arbetet med Boxes gick till och vi kommer även få tjuvkika på scener från kommande video som just nu är under produktion. Det blir en nyskapande vernissage där dagens 3D tekniker möter 1900-talets stop motion samt en föreläsning där animationerna får liv och bjuder på livemusik.

Se videon här: https://www.youtube.com/watch?v=jNsHaIksE-M

 

Utställning & föreläsning sker på Lördag 10/2 kl 16.30 i Folkets Hus!