Kungen

H.M. Konung Carl XVI Gustaf besöker Vilhelmina under Wilhelmina Winter Weekend

Vilhelmina kommun kan glädjande meddela att årets Wilhelmina Winter Weekend föräras med ett extra celebert besök då H.M. Konung Carl XVI Gustaf kommer att närvara vid festivalen.

I samband med att inlandsbanan fyller hundra år kungen till Vilhelmina för att delta i firandet.
- Vi är väldigt glada att kungen besöker Vilhelmina för att fira att inlandsbanan fyller hundra år, och det är samtidigt en möjlighet att få visa upp vår fina kommun och diskutera framtida förutsättningar, säger Mikael Österberg (S), tillförordnat kommunalråd.
Besöket äger rum den 10 februari under Wilhelmina Winter Weekend, som dessutom firar 20 år som festival.
- Det är jätteroligt att Vilhelmina uppmärksammas. Inlandsbanan har stora förutsättningar att göra Vilhelmina till en knutpunkt i Norrland, säger Stina Blind, ordförande i Visit Vilhelmina som arrangerar WWW-helgen.
Kungen kommer att hålla ett tal för Vilhelminaborna samt uppmärksamma näringslivet med företagsbesök hos Stalon AB, Risfjells sameslöjd samt Bergmans Fisk.
- Programmet är ännu inte officiellt, men dagens olika stopp är en bra sammansättning för att visa Vilhelminas mångsidighet, säger Mikael Österberg (S).

 

Högtidstal av Hans Majestät Konungen för att fira Inlandsbanans 100-årsjubileum sker: Lördag kl 14.00 på Isscenen i Skolparken.